شرکت ابراماشین تولید کننده انواع ماشین های میکسر ، کیسه پرکن، و ماشین آلات انتقال عمودی و افقی در خط تولید با بیش از25 سال سابقه طراحی و ساخت محصولات، به جهت سهولت انتخاب شما مشتریان گرامی در زمینه انتقال مواد از جمله نوار نقاله ، اقدام به تولید محتوا برای راهنمایی هر چه بهتر شما در انتخاب محصولات خود نموده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا انواع ماشین آلات نوار نقاله آشنا شویم.
همچنین بخوانید از انتقال عمودی و انتقال با اسکرو
-
به طور کلی به سیستم انتقال مواد ، کیسه ها، کارتن ها و سایر محصولات به صورت خطی نوار نقاله یا کانوایر گفته میشود.
امروزه با مکانیزه شدن فرآیند تولید سرعت، دقت و راندمان تولیدات بسیار افزایش یافته و دستخوش تغییرات شده. یکی از مواردی که با حذف نیروی انسانی، سرعت و راندمان کار را بالا میبرد. سیستم های انتقال مواد و محصولات در فرآیند تولید و بسته بندی است. همچنین با مکانیزه شدن فرآیند انتقال، سطح بهداشت در محصولات غذایی و دارویی افزایش پیدا کرده است. با استفاده از نوار نقاله، در واقع تولید پیوسته گردیده. و در عین حال میتوان از آنها برای توزین، در سطح پایین تر و در حین انتقال استفاده کرد.
نحوه عملکرد :
نحوه عملکرد کانوایر ها به این صورت است که وقتی الکتروموتور شروع به کار میکند، غلتک محرک ابتدای مسیر کانوایر را به حرکت درمیاورد و لوپ چرخش کانوایر تشکیل میشود. به وسیله کلید ها و اینورتر نصبی سرعت کانوایر را باتوجه به نیاز میتوان تنظیم کرد.
انواع نوار نقاله :
دسته بندی انواع نوار نقاله به طور کلی کار مشکلی است. زیرا باتوجه به نوع کار مورد نیاز، جنس و سیستم طراحی نوار نقاله ها بسیار متفاوت هستند. در ادامه به بررسی چند نوع از انواع نوار نقاله میپردازیم :
1.انواع نوار نقاله بر اساس شکل
2.انواع نوار نقاله بر اساس جنس
3.انواع نوار نقاله بر اساس کاربرد
انواع نوار نقاله بر اساس شکل :
در حالت کلی کانوایر ها بر اساس شکل به سه دسته افقی، عمودی و زاویه دار تقسیم میشوند:
-
انتقال افقی :
همانطور که از نام آن پیداست از این سیستم برای انتقال افقی مواد ، قطعات و محصولات استفاده میشود. انتقال افقی شامل انتقال های درون دستگاه و انتقال های بیرونی یا بین ایستگاه های مختلف تولید است. به طور مثال کیسه ها از زیر نازل ماشین آلات پرکن به وسیله نوار نقاله به بیرون از دستگاه ها هدایت میشوند. یا در بعد بیرون از دستگاه ها، قطعات صنعتی بعد از تزریق به وسیله کانوایر برای آبکاری یا پکینگ به مرحله بعدی تولید منتقل میشوند. در سیستم کانوایر های افقی میتوان کانوایر ها را در حالت خطی یا Curve طراحی کرد.
-
نوار نقاله عمودی :
بدیهی ایست که سیستم انتقال عمودی نمیتواند صرفا به صورت یک کانوایر تسمه ای ساده باشد. به همین دلیل سیستم انتقال عمودی با نوار نقاله باید به صورت لبه دار باشد چراکه پودر یا مواد دیگر در زمان انتقال به زمین میریزد. این نوع انتقال که یک نوع انتقال سطح به سطح به صورت عمودی است، معمولا پیوند دهنده بین دستگاه های مختلف در یک خط تولید است و کمتر از آن در انتقال محصولات استفاده میشود.
-
کانوایرهای زاویه دار:
انتقال زاویه دار مواد و محصولات نیز یک نوع انتقال سطح به سطح اما در فواصل افقی است که به صورت زاویه دار انجام میشود. از این نوع از کانوایر ها هم در انتقال مواد و هم در انتقال محصولات استفاده میشود اما برای انتقال مواد با نوار نقاله زاویه دار میتوان از نوار نقاله تسمه ای لبه دار استفاده کرد. و برای انتقال محصولات، میتوان از کانوایر های تسمه ای، غلطکی یا نوار زنجیری به صورت ثابت یا چرخدار و متحرک ، برای تمامی مراحل پکینگ تا بارگیری در کامیون ها، در کارخانجات و تولیدی ها و فروشگاه هایی که فاقد سکوی بارانداز هستند استفاده کرد.
انواع نوار نقاله بر اساس جنس :
-
نوار تسمه ای :
در این سیستم روی غلطکهای نصب شده در مسیر انتقال دستگاه، یک تسمه از جنس پلی استر با لایه ی میانی مشبک از جنس فلز یا الیاف ، کشیده میشود که آن را محکم میکنند. با چرخش الکتروموتور، تسمه در یک لوپ بینهایت روی غلطک ها چرخیده و مسیر را از ابتدا به انتهل و مجددا از انتها به ابتدا طی میکند و فرآیند انتقال را انجام میدهد. تسمه ها میتوانند صاف و بدون ناهمواری، یا دارای پترن و بافت در سطح خود باشند تا محصول در روی آنها سر نخورد.
-
انتقال با نوار زنجیری :
سیستم انتقال در این نوار نقاله، همانند نوار نقاله تسمه ایست. با این تفاوت که به جای تسمه از یک زنجیر بافته شده درعرض های مشخص و طول مورد نظر در آنها استفاده میشود اما این زنجیر ها دارای سطح ناهموار است. که به دلیل استحکام در عین انعطاف سطحی، قابلیت جابجایی مواد و محصولات را تا فواصل بسیار زیاد دارد.
-
نوار انتقال غلطکی :
این کانوایرها از تعدادی غلطک متصل به هم ساخته میشود که به صورت هماهنگ با هم میچرخند و با انداختن قطعات و محصولات روی غلتک بعدی، محصول را انتقال میدهند. ساخت نوار نقاله با این غلتک ها بسیار مقرون به صرفه است اما این نوارها قابلیت حرکت کنترل شده را ندارند. در اصل وزن قطعه مهمترین عامل در بازدهی این روش است. این سیستم برای وزن های کم و در فواصل 1.5 تا 3 متر بهترین کاربرد را دارد. از نمونه کاربرد این سیستم در ادارات پست و حمل و نقل برای جا به جایی پک هاست.
انواع نوار نقاله بر اساس جنس :
-
کانوایر های مخصوص بارگیری :
سیستم های انتقال زاویه دار بیشترین کاربرد را برای بارگیری محصولات دارند. و همانطور ک گفته شد به صورت ثابت یا متحرک ساخته میشوند و در نبود سکوهای بارگیری، انتقال سطح به سطح در فواصل افقی را ممکن میکند. از این سیستم ها علاوه بر استفاده در کارخانه جات، در انتقال های ماشینی و فرودگاه ها و در بارگیری محصولات استفاده میشوند.
-
کانوایر توزین دار:
این نوار نقاله به علاوه اجزای معمول سایر کانوایرها، دارای تعدادی سنسور لودسل میباشد که زیر تسمه یا غلطک های کانوایر قرار میگیرند. اطلاعات وزن مواد حمل شده را جمع آوری کرده و محاسبه میکنند. وزن نهایی منتقل شده به وسیله نوار نقاله، روی صفحه نمایشگر کانوایر قابل مشاهده است زیرا از این نوع نوار نقاله بیشتر برای توزین محصولات فله در زمان بارگیری یا بسته بندی محصول استفاده میشود.
-
نوار انتقال لبه دار :
این سیستم همانطور که از نام آن پیداست ، دارای لبه های عرضی و طولی است تا از ریختن یا پاشش پودر، مواد یا محصولات به بیرون جلوگیری شود. این لبه ها میتواند به صورت عمود یا زاویه دار نسبت به نوار اصلی طراحی شوند. به عنوان مثال کانوایر های غلطکی زاویه دار طولی و عرضی که از این سیستم برای انتقال لوله ها یا خوراک دام و طیور و محصولات دیگر استفاده میشود.
سیستم های نوار انتقال ، انواع وسیع و امکانات گسترده ای دارند که به طور مثال کانوایر های حلزونی، ویبره دار، تلسکوپی تا کانوایر های سیستم زنجیری و…. که در بالا به تعدادی از آنها اشاره شد. کافی ایست تا با ابراماشین تماس بگیرید تا بسته به نوع و محل مورد استفاده سیستم های انتقال ، کارشناسان ما بهترین و بهینه ترین سیستم کانوایر را برای شما طراحی و تولید کنند.