همچنین بخوانید از میکسر مواد پودری و میکسر مایعات.
شرکت ابراماشین تولید کننده انواع ماشین های میکسر و کیسه پرکن با بیش از25 سال سابقه طراحی و ساخت محصولات، به جهت سهولت انتخاب شما مشتریان گرامی ، اقدام به تولید محتوا برای راهنمایی هر چه بهتر شما در انتخاب محصولات خود نموده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا انواع ماشین آلات میکسر مواد خمیری آشنا شویم.
ماشین آلات میکسر مواد خمیری :
میکسر ها دستگاهی هستند برای ترکیب مواد با یکدیگر . ساختار اصلی این میکسر ها بیش از هر چیز به نوع ماده ای که در مخزن آنها میکس خواهد شد بستگی دارد. طبیعتا ساختار طراحی و جزئیات ساخت میکسر مایعات با میکسر مواد جامد، پودر و گرانول متفاوت است. اما نوع سومی نیز وجود دارد که از ترکیب مواد پودری و جامد با مایع حلال آنها، ماده جدیدی میسازد که با ویسکوزیته بالاتر به صورت خمیری در می آید. در ساخت میکسر مواد خمیری ، به دلیل فشار مورد نیاز بیشتر موتور، روی تیغه ها بهتر است تا از تیغه هایی استفاده کنیم که پهن تر بوده و قدرت بیشتری برای ورز دادن و ترکیب مواد را دارند. منظور از این مطلب این است که توصیه میشود برای ترکیب یکدست تر و همگن تر خمیر ها، از نوع پدی یا پدل بلندر ها استفاده شود.
دستگاه میکسر مواد خمیری، به طور کلی برای اختلاط و همگن کردن مواد خمیری طراحی میشوند. از این میکسر ها به طور وسیعی در صنایع غذایی و در کارخانجات کیک و کلوچه با نان های صنعتی و حتی سوسیس و کالباس استفاده میشود. اما یکی از پر کاربرد ترین مورد استفاده این دستگاه ها، در حال حاضر و در کشور ما، میکس کردن چسب کاشی خمیری است. امروزه به دلیل سهولت استفاده و افزایش راندمان کار در صنعت ساختمان ایران، استفاده از چسب های کاشی خمیری محبوبیت زیادی پیدا کرده است. البته خارج از ایران نیز از این چسب ها ( البته از نوع تولیدی در کارخانجات و به صورت آزمایشگاهی) استفاده میشود اما نه به وسعت استفاده آن در کشور ما.
بدیهی است که از ملزمات تولید چسب کاشی خمیری، ساخت تکنولوژی ترکیب و ماشین آلات میکس است . برای آشنایی با انواع میکسر های چسب کاشی خمیری، ابتدا باید با ساختار شیمیایی خود چسب ها و موارد کاربرد آنها و اجزای تشکیل دهنده آنها آشنا شد.
چسب کاشی خمیری :
خمیر چسب کاشی ترکیبی از سیمان پرتلند غیر آلی، به علاوه ماسه ریز و مواد افزودنی چسبناک میباشد که در ترکیب با حلال خود به صورت خمیر در آمده و استفاده از آن را راحت تر و به صرفه تر کرده است. چسب های کاشی خمیری در دو نوع تولید میشوند. نوع اول که در کارخانجات با ترکیبات دقیق شیمیایی ساخته میشوند؛ این نوع چسب ها غلیظ ترند و ویسکوزیته ی بالایی دارند. نوع دوم که به صورت زیر زمینی از ترکیب چسب کاشی پودری و سنگدانه ها ساخته میشود؛ این چسب رقیق تر بوده و راحت تر روان میشود.
لازم به ذکر است چسب کاشی پودری از استحکام بهتری برخوردار است اما میتوان گفت امروزه چسب کاشی خمیری کاربرد بیشتری دارد.
مشخصات فنی ماشین آلات میکسر مواد خمیری :
میکس کردن خمیر ها آن هم در حجم بالا نیاز به قدرت زیادی دارد. توان موتور محرک در دستگاه های میکسر خمیر ابراماشین بسته به مخزن و غلظت مورد نیاز محاسبه میشود. ظرفیت مخزن این دستگاه ها از 200 لیتر تا 4 تن قابل طراحی و اجرا است. جنس بدنه مخزن از استیل 304 میباشد اما در موارد غیر خوراکی و غیر بهداشتی مثل چسب ها میتوان مخزن را با بدنه ی آهنی هم طراحی کرد. اما پیشنهاد کارشناس ما بدنه ی استیل است. اما برای صرفه جویی در هزینه ها میتوان شاسی و پایه دستگاه را که با مواد درتماس نیست از جنس آهن ساخت. دستگاه های میکسر ابرا ماشین قابلیت بچینگ و توزین مواد ترکیبی را دارد و همچنین قابلیت اتصال به سایر هاپر ها، پمپ و ماشین آلات خط تولید را . ولتاژ مصرفی این دستگاه به طور معمول 3 فاز است. زمان ترکیب مواد به صورت چرخش محوری، 63 دور بر دقیقه و تا ترکیب کامل مواد 15 دقیقه است.
انواع ماشین آلات میکسر خمیری:
ماشین آلات میکسر مواد خمیری را میتوان هم به صورت ظاهری و هم ابعاد و کاربرد دسته بندی کرد. اما سیستم طراحی میکسر ها دید بهتری برای انتخاب به شما خواهد داد. به همین منظور انواع میکسر های مواد خمیری را به دو دسته ی عمودی و افقی تقسیم کنیم. هرکدام از این میکسر ها میتوانند از سیستم های ریبون، پدل یا پد (خرچنگی) باشند.
-
خمیر بلندر عمودی :
سیستم عملکرد این میکسر ها به این صورت است که مواد پودری که قصد تبدیل آنها به خمیر را داریم، که ( مثلا برای چسب کاشی شامل سنگدانه، سیمان، چسب پودری و مواد افزودنی هاست)، پس از توزین کامل ترکیب، به وسیله ماشین آلات انتقال (در خط) یا به صورت دستی، از بالا وارد سیلندر عمودی میکسر شده، سپس حلال ماده، مثلا آب به پودر اضافه شده و پس از شروع به کار موتورها عمل میکس انجام میشود. برای تخلیه مواد، در پایین سیلندر دریچه خروج تعبیه میشود که مواد را به سمت دستگاه های پرکن (در خط) یا به هر ترتیب به بیرون از مخزن هدایت میکند.
میکسر های مواد خمیری شرکت ابرا ماشین، قابلیت اتصال به سایر ماشین آلات و طراحی و ساخت خط تولید کامل مواد خمیری و چسب کاشی خمیری را دارد.
سیستم میکس دستگاه های میکسر عمودی میتواند هم به صورت ریبون بلندر و هم به صورت پدل بلندر یا پد (خرچنگی) باشند. عملکرد ریبون ها به این صورت است که ریبون ها حول محور عمودی و شفت میانی دستگاه پیچیده شده اند و قطر آنها با پایین رفتن کمتر میشوند تا گپ یکسانی با بدنه ی سیلندر داشته باشند. با چرخش گیربکس ها و گردش شفت، ریبون ها عمل میکس را انجام میدهند.
ریبون ها و پدل ها به دو صورت عمودی و افقی قابلیت اجرا دارند اما پد های خرچنگی بازو هایی افقی در مخزنی عمودی با ارتفاع کم، که اصطلاحا به آن پن میگویند هستند که حول محور میانی چرخیده و عمل میکس خمیر را انجام میدهد.
-
میکسر های مواد خمیری افقی :
عملکرد میکسر های افقی نیز به طور کلی مشابه میکسر های عمودی است. مواد جامد به علاوه حلال آنها از دریچه بالا درون مخزن میکسر وارد میشود.
با شروع به کار موتور عمل میکس انجام شده و سپس خمیر از دریچه زیر مخزن خارج میشود. در میکسر های افقی مواد خمیری، دریچه ها هدایت کننده حجم خمیر درون مخزن به یک نقطه است تا درون سطل ها یا ماشین آلات پرکن خمیر انتقال یابدو برعکس میکسر های پودری، خروجی مواد به صورت سرتاسری نمیتواند باشد. در میکسر های افقی نیز مانند میکسر های خمیر عمودی ، بسته به کارایی مورد نیاز، نوع سیستم میکسر میتواند ریبون یا پدل بلندر باشد. پدل بلندر ها، همانطور که در مقاله ی پدل بلندر ها مفصلا توضیح دادیم، تعدادی بازوی پارویی هستند که یه دور شفت اصلی متصل شده و با گردش شفت حول خود، پدل ها مواد را ترکیب میکنند.
-
ایمنی و نگهداری دستگاه :
یکی از مهمترین الزامات طراحی ماشین آلات میکسر مواد خمیری، توجه به بهداشت و نظافت دستگاه است. پس از میکس و تخلیه ی مواد خمیری از درون مخزن، باقی مانده مواد روی دیواره داخلی بدنه، در فواصل زمانی شیفت های کاری خشک شده و درصورت عدم شستشوی مخزن، پس از شروع به کار مجدد دستگاه، کلوخه های خشک وارد ترکیب همگن خمیر جدید شده و آن را خراب میکند. همچنین میتواند عملکرد دستگاه را مختل و به آن آسیب بزند. بنابراین به منظور جلوگیری از تمامی این خسارات، باید به نظافت دستگاه توجه نمود. به همین منظور روی بدنه مخزن دستگاه میکسر چسب خمیری کاشی، دریچه هایی تعبیه میشود تا به اپراتور اجازه ی دسترسی بهتری به درون مخزن بدهد؛ و اپراتور بتواند با شستشوی کامل مخزن، از خشک شدن مواد و آسیب به دستگاه جلوگیری کند.
نکته ی قابل توجه در این کار، امنیت اپراتور است. به همین منظور برای دستگاه سنسوری در نظر گرفته میشود، تا در زمان باز بودن دریچه ها، از استارت دستگاه جلوگیری کرده و امنیت اپراتور داخل دستگاه را تظمین کند.
در پایان امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع گردیده باشد. برای تهیه ماشین آلات میکسر چسب کاشی خمیری یا سایر محصولات ابراماشین ، کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.