در این تیپ از دستگاه ها بعد از قرار دادن کیسه در دهانه نازل و فشردن پدال پایی توسط کارگر مربوطه فک های کیسه گیر دستگاه بسته می شود و کیسه را محکم در جای خود نگه می دارد . قبل از شروع ریختن مواد به درون کیسه ابتدا نرم افزار دستگاه وزن موجود شامل وزن کیسه – وزن فک های کیسه گیر و . . . را صفر می کند ( به اصطلاح پاره سنگ می کند ) . از این به بعد وبا شروع بارگیری هر موادی که به درون پاکت ریخته شود مبنای وزن کشی توسط کنترلر دستگاه می باشد به عبارت دیگر در این نوع از دستگاه ها مواد درون کیسه معلق در هوا سنجیده و وزن کشی می شود
در این زمانی که کیسه در حال پر شدن و وزن کشی است نباید به هیچ عنوان بدنه کیسه به جایی تکیه داده باشد و اینکه توسط کارگر لمس شود چرا که این قضیه باعث ایجاد خطای وزن کشی می شود که این مورد یکی از مهمترین معایب این دستگاه ها نسبت به مدل دستگاه های هاپرتوزین دار می باشد که در ادامه به طور مفصل در مورد آنها توضیح داده ایم
بنابراین تنها مزیت این دستگاه ها ارزانتر بودن این دستگاه ها نسبت به مدل مخزن توزین دار است و دومین مزیت این دستگاه ارتفاع تمام شده پایین است ( بدلیل نبود مخزن توزین) که باعث می شود بتوان مستقیم در زیر سیلو نصب کرد .
در این تیپ از دستگاه ها فک هایی که کیسه را محکم می گیرند و همچنین دهانه ای که محل قرار گیری کیسه می باشد . همه جزیی از ترازوی توزین می باشد
شکل
۱-دستگاه کیسه پرکن وزنی با مخزن توزین یا اصطلاحا هاپر توزین دار
از آنجا که دستگاه کیسه پرکن بدون مخزن توزین دارای یک سری محدودیت ها و معایبی است که نمی توان در آن مدل از دستگاه برطرف شود از این رو سری پیشرفته تر دستگاه های کیسه پرکن درب باز طراحی و ساخته شده که به نام دستگاه های کیسه پرکن دهانه باز مخزن توزین معروف است روال کار در این دستگاه ها به این صورت می باشد که ابتدا مواد قبل از ورود به کیسه در یک مخزن جداگانه وزن می شود و پس از اینکه به وزن نهایی و تنظیمی رسید با باز شدن دریچه تخلیه ای که در زیر آن وجود دارد به داخل کیسه سقوط می کند .
بنابراین ذکر این نکته هایز اهمت است که بدانیم به دلیل سقوط یکباره مواد به داخل پاکت اولا می بایست که کیسه از استقامت کافی بر خوردار باشد که دچار پارگی نشود و
ثانیا می بایست در طراحی دستگاه به این مسْله توجه کرد که بتوان گرد ناشی از سقوط مواد که می تواند گاها خیلی زیاد باشد را با مکانیزم های مکنده جمع آوری و کنترل کرد.
مکانیزم و ساختار مخزن توزین (هاپر توزین ) :
یک مخزن یا هاپر توزین دارای دریچه تخلیه و دهانه ورودی مربوط به خود می باشد و بر روی لودسل هایی سوار است که بتوانیم وزن مواد درون آن را بطور دقیق مشاهده نماییم
و محل قرار گیری آن بعد از خروجی مواد از اسکرو تغذیه و قبل از محل کیسه گیری می باشد
شکل
نحوه عملکرد مخزن توزین :
ابتدا دریچه زیر مخزن توزین بسته و سپس عمل صفرکردن ترازو توسط برنامه پی ال سی انجام می شود و بعد از آن عملیات بارگیری از طریق اسکرو تغذیه انجام می شود.
بعد از اینکه لودسل های موجود در زیر این مخزن عمل وزن کشی و دستور توقف اسکرو را دادند سپس از طریق فرمان پی ال سی و با شرط اینکه کیسه در دهانه نازل موجود باشد دریچه زیر باز شده و مواد درون مخزن به درون پاکت یا کیسه ریخته می شود.
مزایای دستگاه با مخزن توزین نسبت به دستگاه بدون مخزن توزین
دستگاه با مخزن توزین دار می تواند وزن کشی دقیق تری داشته باشد: از آنجا که در این تیپ از دستگاه ها هیچ عامل خارجی مثل تکیه کیسه به قسمت های غیر ترازو و یا تماس دست کارگر نمی تواند در فرآیند وزن کشی خطایی ایجاد کند . (در اثر کار تکراری و روزمره اکثر کارگران ناخواسته کیسه را لمس می کنند که این موضوع می تواند تاثیر نامطلوبی بر فرایند وزن کشی محسوب شود) بنابراین به جراعت می توان گفت که دقت وزنی این تیپ از دستگاه به مراتب بالاتر از کیسه پرکن های بدون مخزن توزین است.
امکان افزایش ظرفیت کیسه گیری :
در کیسه پرکن های بدون مخزن توزین نمی توان بیشتر از ۲۵۰کیسه در ساعت را پر کرد و چنانچه بخواهیم ظرفیت دستگاه را افزایش دهیم باید از کیسه پرکن های مدل مخزن توزین دار استفاده کنم بطوریکه با افزایش تعداد مخزن توزین در یک دستگاه می توان به ظرفیت تولید خیلی بالایی رسید
عدم سقوط کیسه از ارتفاع بر روی نوار نقاله :
از آنجا که در کیسه پرکن های با مخزن توزین خود کیسه بخشی از ترازو نمی باشد بنابراین ته کیسه ها می تواند بدون ایجاد خطای وزنی روی نواریا سکوی زیرین قرار بگیرد که این موضوع باعث می شود کیسه بعد از پر شدن از ارتفاع روی نوار سقوط نکند. (این سقوط و ضربه به کف کیسه در برخی از موارد می تواند مشکل ساز باشد).
ولی در کیسه پرکن های بدون هاپر توزین ته کیسه می بایست از سکوی زیرین و یا نوار نقاله کمی بالاتر قرار بگیرد و پس از پرشدن بر روی آن رها شود . بطوریکه این به یکباره رها شده کیسه پر بر روی نوار در برخی مواقع باعث سرریز شدن محصول به بیرون از کیسه می شود که برای حل این مشکل یا باید کمی کیسه را بزرگتر از حالت معمول انتخاب کرد و یا می بایست کارگر مربوطه کیسه ها را حین رها شده هدایت کند و نگه دارد که مانع از سقوط و افتادن آنها شود .
معایب دستگاه با مخزن توزین نسبت به دستگاه بدون مخزن توزین
در حالت کلی دستگاه های کیسه پرکن با مخزن توزین هیچ گونه عیب نسبت به دستگاه های بدون مخزن توزین ندارند و تنها مورد ی که باعث می شود در برخی موارد از این دستگاه ها استفاده نشود و خریدا ترجیح دهد که به سمت دستگاه های بدون مخزن توزین برود دومورد زیر می باشد .
قیمت تمام شده این دستگاه ها مخزن توزین دار بالاتر است ۱-
۲-ارتفاع تمام شده این دستگاه بلند تر از بدون مخزن توزین می باشد
دستگاه کیسه پرکن مواد پودری و گرانولی و پلت چه فرقی با یکدیگر دارند
فرق این دستگاه ها نسبت به هم تنها در شیوه و مکانیزم هدایت مواد از درون هاپر و سیلوی دستگاه به سمت پاکت یا مخزن توزین می باش
بطور مثال برای بسته بندی پلت که یکی از محصولات مربوط به صنایع دام و طیور است نمی توان از اسکرو و ماردون جهت انتقال مواد از ورودی دستگاه به مخزن توزین یا کیسه در حال توزین استفاده کرد . چرا که این مواد (پلت ) بسیار آسیب پذیر هستند و اگر ما بخواهیم با تجهیزاتی مثل اسکرو وماردون آنها را جابجا کنیم عمل خردایش ناخواسته پیش خواهد آمد .بنابراین در دستگاه های کیسه پرکن گرانولی و پلت از سیستم تسمه نقاله بجای اسکرو استفاده می شود
ولی برای مواد پودری همان سیستم اسکرو بسیار مناسب می باشد
همچنی برای موادی که دانه بندی درشتی دارند هم باید از نوارنقاله بجای ماردون و اسکرو استفاده کنیم .
علت دو جداره بودن نازل دستگاه های کیسه پرکن شرکت ابرا ماشین :
همانطور که در توضیح مربوطه به دستگاه های کیسه پرکن با مخزن توزین و همچنین بدون مخزن توزین اشاره شد در پروسه پرشدن کیسه ها توسط دستگاه کیسه پرکن مقداری گرد و خاک تولید می شود که با توجه به مدل دستگاه ( مخزن توزین دار بودن یا بدون مخزن توزین دار بودن ) متفاوت خواهد بود ولی چیزی که مهم و بدیهی است کنترل و جمع آوری این گرد و خاک است . برای همین منظور تمام نازل های کیسه شرکت ابرا ماشن دارای طراحی دو جداره می باشند به نحوی که وقتی مواد از وسط نازل وارد پاکت می شود گرد و خاک حاصل از کاناهای طراحی شده در بدنه نازل به سمت مکنده های مختص به خود هدایت می شود.
دوخت سرکیسه ها بعد از پر شدن در دستگاه کیسه پرکن
دستگاه کیسه پرکن تنها وظیفه پرکردن کیسه و رساندن آن به وزن نهایی ( با لحاظ میزان خطای مجاز) را دارد بطوریکه بعد از این مرحله در هر دو تیپ از دستگاه ها کیسه بر روی سکوی دستگاه و یا نوار نقاله رها می شود بنابراین از این مرحله به بعد دستگاه دیگری جهت انجام کار مورد نیاز است که معمولا تحت عنوان نوار نقاله دوخت مطرح می شود. با توجه به اینکه یک دستگاه کیسه پرکن دهانه باز بدون این نوار نقاله عملا ناقص است در ادامه به تشریح کامل دستگاه نوار نقاله دوخت پرداخته ایم .
انواع دوخت موجود برای بستن درب کیسه های دهانه بازکه با توجه به جنس کیسه می توان انجام داد
۱-دوخت با استفاده از چرخ دوخت
۲-دوخت حرارتی
انواع چرخ دوخت :
چرخ دوخت دستی به همراه نوارنقاله
در این مدل که ساده ترین حالت نیز می باشد کیسه های پرشده بعد از رها شدن بر روی نوار و هدایت توسط نوار به ایستگاه دوخت توسط یک چرخ دوخت دستی به همراه یک بالانسربا استفاده از نیروی انسانی یک کارگرعملیات دوخت انجام می شود
چرخ دوخت دستی اتوماتیک شده توسط این شرکت به همراه نوارنقاله
شرکت ابراماشین توانسته با استفاده از کارشناسان فنی این شرکت پایه چرخ دوختی را طراحی کند که با قرار دادن چرخ های دستی معمولی روی آن قابلیت تمام اتوماتیک بودن را داشته باشد یعنی به محض رسیدن کیسه به چرخ دوخت بصورت اتوماتیک چرخ روشن شود و بعد از اینکه کار دوخت کیسه انجام شد چرخ دوخت خاموش و نخ توسط یک کاتر و به صورت اتوماتیک قطع شود.
چرخ دوخت تمام اتوماتیک به همراه نوارنقاله
همانگونه از نام این چرخ دوخت پیداست تمام مراحل روشن –خاموش و قطع نخ در این چرخ دوخت ها تماما بصورت اتوماتیک انجام می شود و طراحی این چرخ دوخت ها بگونه ای است که برای کار های سنگین و دایم کار مناسب است.
فرق چرخ دوخت دستی اتوماتیک شده توسط شرکت ابرا ماشین با چرخ دوخت تمام اتوماتیک فابریک :
با اتوماتیک کردن چرخ دوخت دستی تنها مشکل روشن – خاموش و قطع نخ برطرف می شود و عموما این چرخ های برای میزان کارکرد سبک طراحی شده اند و چنانچه بخواهیم در یک خط تولید پیوسته کار کند سریعا مستحلک شده و از بین می رود برای چنین خطوطی با ظرفیت کاری بالا باید از چرخ دوخت های صنعتی و اتوماتیک فابریک کارخانه سازنده استفاده کنیم .
دوخت حرارتی
با توجه به میزان و حجم کار یک واحد تولیدی می توان یکی از سه حالت زیر را برای انجام دوخت حرارتی سر کیسه های پر شده استفاده کرد.
الف-دوخت حرارتی اهرمی و دستی
ب- دوخت حرارتی پنوماتیکی
ج-دوخت غلطکی
الف-دوخت حرارتی اهرمی و دستی
این مدل از دوخت برای ظرفیت تولید روزانه پایین و برای واحد های تولیدی که نمی خواهد هزینه و فضای زیادی را به این مقوله اختصاص دهند مناسب است .این دستگاه مثل دستگاه های دوخت سر نایلوهایی است که در فروشگاه ها استفاده می شود می باشد فقط با این تفاوت که بصورت افقی بر روی نوار نقاله و در مسیر عبور کیسه توسط این شرکت نصب شده .
ب- دوخت حرارتی پنوماتیکی
دوخت حرارتی پنوماتیک به همراه نوار نقاله این شرکت توانسته مشکل دوخت حرارتی که برای پاکت های نایلونی آغشته به گرد و خاک وجود داشت را برطرف سازد ( مشکل این بود که گرد و خاک اجازه نمی داد دوخت حرارتی در لبه کیسه به درستی انجام شود )
بطوریکه درمقایسه با دوخت های غلطکی آماده در بازار این مدل از دوخت دارای سرعت عملکرد پایین ترولی استحکام دوخت بالاتری می باشد.
ج-دوخت غلطکی
دوخت غلطکی معمولا از برند های چینی بوده و همواره در بازار بصورت آماده و موجود است و این شرکت تنها با تهیه این مدل از دوخت ها و نصب آن بر روی نوارنقاله آن را مناسب نصب بر روی کیسه پرکن می کند. همانگونه که در بالا اشاره شده استحکام دوخت این