شرکت ابراماشین تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی با بیش از25 سال سابقه طراحی و ساخت محصولات، به جهت سهولت انتخاب شما مشتریان گرامی ، اقدام به تولید محتوا برای راهنمایی هر چه بهتر شما در انتخاب محصولات خود نموده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا با سیستم فیلتراسیون بگ فیلتر آشنا شویم.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ماشین آلات صنعتی؛ و افزایش تعداد کارخانه جات تولیدی مختلف، همه روزه نیروی کار بیشتری نسبت به گذشته در کارخانجات تولیدی مشغول به کار میشوند.که تامین امنیت این نیرو های انسانی، موضوعی بسیار جدی و حائز اهمیت است.
همانطور که میدانید،گرد و غبار و آلودگی های موجود در محیط های صنعتی و تولیدی، بسیار سمی و خطرناک بوده و میتواند تهدیدی برای سلامت نیروی انسانی مشغول به کار در کارخانجات و کارگاه های تولیدی باشد. لذا داشتن تهویه مناسب و از آن مهمتر سیستم های تصویه هوا، برای راه اندازی چنین مجموعه های تولیدی امری بسیار ضروری ایست. فیلتراسیون هوا به صورت بگ فیلتر، یکی از روش های طراحی سیستم تصفیه و گردش هوا در کارخانه جات است.
بگ فیلتر یک تجهیز صنعتی است که به دلیل استفاده از کیسه های تهویه به منظور جدا سازی ذرات از هوا، آن را بگ فیلتر مینامند .
نحوه عملکرد فیلتراسیون بگ فیلتر :
به طور کلی نحوه عملکرد بگ فیلتر ها، جداسازی ذرات معلق که شامل غبار، ذرات گوگرد، پودر، رنگ و … از هوا و سپس جمع آوری آنها و برگرداندن هوای تصفیه شده به داخل سوله است. پس از نصب این دستگاه در محیط کار، با شروع فرآیند تولید و ایجاد گردو غبار در محیط کارخانه، سیستم مکنده این دستگاه، هوا و ذرات آلوده را از کنار دستگاه ها یا محیط کارخانه مکیده و وارد چرخه فیلتراسیون میکند. هوای آلوده پس از عبور از لوله های مکش، از طریق لوله هایی وارد محیطی بسته که در آن تعدادی فیلتر کیسه ای وجود دارد میشود. مکنده های درون این فیلتر ها، هوای حبس شده درون این مخزن ها را کشیده و وارد فیلتر ها میکند و از آنجا به جریان معکوس هوا وارد شده و به بیرون منتقل میشود. بدیهی است که انجام این عمل باعث ایجاد چسبندگی ذرات سبک و سنگین به پوشش فیلتر ها میشود. فیلتر ها به وسیله ی شبکه هوای فشرده و جریان هوای دمنده تمیز میشوند و ذرات از آنها جدا شده و جمع آوری میشوند. در زیر محفظه بسته ای که فیلتر ها درون آن قرار دارند، خروجی ای برای بیرون ریختن این ذرات از محفظه در نظر گرفته شده که بعد از هر پالس، ذرات از فیلتر جدا شده و از خروجی به بیرون هدایت میشوند. پس از آن هوای تمیز از بالای فیلتر ها خارج شده و به صورت معکوس مجددا وارد محیط کارخانه میشود.
نحوه عملکرد فیلتراسیون بگ فیلتر :
به طور کلی نحوه عملکرد بگ فیلتر ها، جداسازی ذرات معلق که شامل غبار، ذرات گوگرد، پودر، رنگ و … از هوا و سپس جمع آوری آنها و برگرداندن هوای تصفیه شده به داخل سوله است. پس از نصب این دستگاه در محیط کار، با شروع فرآیند تولید و ایجاد گردو غبار در محیط کارخانه، سیستم مکنده این دستگاه، هوا و ذرات آلوده را از کنار دستگاه ها یا محیط کارخانه مکیده و وارد چرخه فیلتراسیون میکند. هوای آلوده پس از عبور از لوله های مکش، از طریق لوله هایی وارد محیطی بسته که در آن تعدادی فیلتر کیسه ای وجود دارد میشود. مکنده های درون این فیلتر ها، هوای حبس شده درون این مخزن ها را کشیده و وارد فیلتر ها میکند و از آنجا به جریان معکوس هوا وارد شده و به بیرون منتقل میشود. بدیهی است که انجام این عمل باعث ایجاد چسبندگی ذرات سبک و سنگین به پوشش فیلتر ها میشود. فیلتر ها به وسیله ی
شبکه هوای فشرده و جریان هوای دمنده تمیز میشوند و ذرات از آنها جدا شده و جمع آوری میشوند. در زیر محفظه بسته ای که فیلتر ها درون آن قرار دارند، خروجی ای برای بیرون ریختن این ذرات از محفظه در نظر گرفته شده که بعد از هر پالس، ذرات از فیلتر جدا شده و از خروجی به بیرون هدایت میشوند. پس از آن هوای تمیز از بالای فیلتر ها خارج شده و به صورت معکوس مجددا وارد محیط کارخانه میشود.
-
فیلتر های کیسه ای قابل تعویض :
در درون مخزن هوای محبوس، به صورت عمودی قرار میگیرند. روی بدنه ی این فیلتر ها تماما حفره هایی در اندازه های میکرونی قرار دارد. هوای درون مخزن به وسیله مکنده از جداره های فیلتر به داخل کشیده میشود، هوا از درون حفره های روی بدنه ی فیلتر عبور کرده و ذرات روی حفره ها باقی میمانند. جنس این فیلتر ها میتواند از مواد مختلفی باشد و در واقع با توجه به اندازه ذرات انتخاب میشود. بسته به نوع، جنس و سایز ذرات، جنس این فیلتر ها متفاوت است. این فیلتر ها میتوانند از جنس کتان، پلی استایرن، نایلون ها ی مقاوم در برابر حرارت و حتی شیشه باشند. پس از مدتی که این فیلترها مستهلک شد و کارایی خود را از دست داد میتوان آنها را تعویض کرد.
سیستم پاکسازی فیلتر ها :
پس از مکش کردن هوا به درون فیلترها و چسبیدن ذرات به بدنه فیلترها، در اصل حفره های فیلتر با ذرات پوشیده میشود؛ دراین وضعیت اصطلاحا فیلتر دچار خفگی شده است. از طرفی ذرات روی باقی مانده روی بدنه فیلتر قابل جمع آوری نیست. به همین دلیل مکانیزمی برای سیستم فیلتراسیون طراحی و تعبیه میشود تا ذرات را از بدنه فیلتر جدا کند. این مکانیزم را سیستم شبکه هوای فشرده میگویند. در بالای فیلتر ها، داخل Clean Room دستگاه، یک شبکه از لوله های نازک هوای فشرده نصب میشود. که روی مرکز هرکدام از فیلتر ها یک ورودی برای تزریق هوای فشرده در نظر گرفته شده است. پس از مکش و خفگی فیلترها، سیستم هوای فشرده با دمیدن یک پالس هوا به درون فیلتر، جریان هوا را معکوس کرده و باعث جدا شدن ذرات از بدنه فیلتر شده و ذرات پایین میریزند.
-
کمپرسور هوا :
همانطور که تصور میشود، سیستم شبکه هوای فشرده نیاز به یک دمنده قوی دارد که هوا را از لوله ها به درون فیلتر ها بدمد؛ این وظیفه بر عهده کمپرسور هوا میباشد. نکته مهم این است که کمپرسور ها مخزنی مشخص با ظرفیت مشخص دارند. طبیعتا برای بگ فیلتر ها با ابعاد بزرگ و تعداد زیاد فیلتر، کمپرسور به تنهایی قدرت و حجم کافی برای ذخیره هوای فشرده ندارد. در نتیجه مخزنی به طور جداگانه برای هوای فشرده در نظر گرفته میشود که به آن مخزن ذخیره باد میگویند؛ و از آنجا به وسیله کمپرسور باد را به سیستم شبکه روی فیلترها میدمد.
-
شیرهای برقی :
شیرهای برقی شیر های هوشمندی هستند که در انتهای هر ردیف از شبکه لوله های هوای فشرده، در بیرون از مخزن نصب میشوند. با تعریف کردن زمان مورد نیاز فیلترها برای نظافت، برای دستگاه، این شیر ها در زمانها با فواصل معین خود به صورت اتومات باز شده و یک پالس از هوا را از مخزن ذخیره باد وارد سیستم شبکه لوله ها کرده و فیلتر هارا تمیز میکنند.
-
هاپر جمع کننده :
در زیر اتاقک هوای محبوس که فیلترها درون آن قرار دارند؛ هاپر یا مخزنی تعبیه میشود تا پس از جریان معکوس و ریختن ذرات، ذرات درون این مخزن جمع و به وسیله سیستم تخلیه خارج شوند.
-
سیستم تخلیه :
پس از جمع شدن پودر و ذرات در هاپر دستگاه، باید تخلیه صورت بگیرد. روش های متفاوتی برای تخلیه دستگاه وجود دارد که مختصرا به آنها میپردازیم:
تخلیه کیسه ای: در این نوع از طراحی، در زیر هاپر دریچه ای تعبیه شده که کیسه یا سطل زیر آن قرار میدهند و با باز کردن دریچه ذرات را جمع میکنند. اشکال این روش در این است که هربار برای تخلیه باید دستگاه را خاموش کنند تا با باز کردن دریچه خروج مواد، هوا به درون دستگاه نفوذ نکند.
تخلیه روتاری : در این روش در زیر هاپر به جای دریچه خروج، یک شفت گردان طراحی میشود. روی این شفت تیغه هایی به شکل پروانه ای وجود دارد. ذرات از درون هاپر روی این پروانه ها جمع میشود و با چرخش شفت از زیر هاپر بیرون میریزد.
دریچه دارای وزنه تعادل: این روش نیز مثل روش اول دارای دریچه تخلیه است. روی این دریچه از داخل وزنه ای با جرم مشخص قرار دارد. پس از جمع شدن مواد در پشت دریچه، به محض اینکه وزن ذرات از وزن تعادل دریچه بیشتر شود؛ دریچه باز شده و در زمان کوتاهی تخلیه میشود.
تخلیه با اسکرو : از این روش زمانی استفاده میشود که قصد ما انتقال همزمان ذرات به خط یا نقطه دیگر باشد.به جای دریچه تخلیه در زیر هاپر، شفت اسکرو نصب میشود و مواد و ذرات را به طور پیوسته از زیر هاپر به نقطه مورد نظر انتقال میدهد.
برای طراحی و سفارش سیستم فیلتراسیون مورد نظر خود با کارشناسان ما در ابراماشین تماس بگیرید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.