شرکت ابراماشین تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی با بیش از25 سال سابقه طراحی و ساخت محصولات، به جهت سهولت انتخاب شما مشتریان گرامی ، اقدام به تولید محتوا برای راهنمایی هر چه بهتر شما در انتخاب محصولات خود نموده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا با سیستم فیلتراسیون سایکلونی آشنا شویم.
درمورد چیستی سایکلون ها باید یادآور شد که سایکلون یک دستگاه نیست بلکه یک مکانیزم است. مکانیزمی که برای جداسازی آلودگی آب و هوا و فیلتراسیون استفاده میشود. سیستم سایکلون امروزه در بیشتر صنایع تولیدی مورد استفاده است. به عنوان پیش فیلتر در تصفیه آب، برای جدا سازی بخارات روغن در صنعت خودرو سازی، در سیستم جارو برقی های مرکزی در صنعت ساختمان، در تصفیه در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، کوره های سیمانی، کارخانجات چوب بری و عمده کارخانجات تولیدی دیگر… . در صنایع تولیدی که دارای ذرات غبار و آلودگی هستند، تصفیه هوا عامل مهمی در حفظ سلامت کارکنان میباشد. در نتیجه نصب یکی از سیستم های فیلتراسیون هوا در کارخانجات امری ضروری است. سیستم مکانیزم سایکلون نیز یکی از روش های فیلتراسیون هوا در ابعاد بزرگتر محیط است.
ساختمان فیلتراسیون سایکلون :
برای درک بهتر نحوه عملکرد سیستم سایکلون، بهتر است ابتدا با ساختمان این فیلترها آشنا شویم. سایکلون ها ساختمانی شبیه به سیلو دارند، یک استوانه بلند که بخش پایینی آن به صورت مخروطی برای خروج مواد و ذرات طراحی شده است. دیواره این سیلندرها به منظور جداسازی ذرات به صورت ورودی گردان به دور سیلندر طراحی میشوند. دریچه ورودی هوا در بالای سیندر قرار میگیرد و از آنجا هوای آلوده را وارد سیلندر تصفیه میکند. خروجی هوای پاک و ذرات غبار نیز در این سیلندر ها طراحی میشود.
نحوه عملکرد سایکلون فیلتر :
اگرچه عملکرد سایکلون ها در ظاهر ساده به نظر میرسند اما تمامی مراحل ورود و خروج هوا در این سیستم نیازمند محاسبات دقیق و فنی است. عملکرد این سیستم به این صورت است هوای آلوده پس از ورود به دریچه های ورودی، به دور سیلندر میگردد و وارد لایه ی میانی بین استوانه خروجی و دیواره سیلندر میشود. فاصله ی جداره های سیلندر از هم با توجه به شدت هوای ورودی و اندازه ی ذرات محاسبه میشود. در واقع عملکرد سیستم سایکلون بر اساس قوانین فیزیکی جاری بر یک سیال و شدت فشردگی آن در هنگام عبور از یک مسیر تعریف میگردد. مسیر عبور هوا از بالای سیلندر مسدود است. بنابراین هوای ورودی به ناچار در میان جداره سیلندر و لوله خروجی میگردد و این گردش، حرکت سیال را هدایت میکند. جریان هوا از بالا وارد میشود، با چرخش به دور سیلندر به پایین استوانه رسیده ؛ در نتیجه طی این مسیر، ذرات درشت تر با برخورد به جداره ها فرو میریزد و ذرات سبک تر بعد از اینکه به پایین نزدیک تر شدند، از شدت جریان آنها کاسته میشود. در نتیجه ذرات سبک تر آرام شده و تحت جاذبه قرار میگیرند. هوای سبک آزاد شده و به سمت بالای سیلندر حرکت میکند و از آنجا خارج میشوند.
مشخصات فنی :
اتاقک های فیلتراسیون سایکلونی، بسته به نیاز مشتری در ابعاد مختلفی قابل طراحی و تولید هستند. عمده این دستگاه ها از ورق ها و پروفیل های آهنی ST37 ساخته میشوند. نکته قابل توجه این است که سیستم های سایکلونی برای ذرات با ابعاد بالای 20 میکرون مناسب هستند. اما برای تصفیه گازها از ذرات ریز تر در صورت نیاز میتوان سیستم سایکلون را به صورت تر طراحی کرد.
سایکلون تر یا مرطوب :
سایکلون تر در زمانی که ذرات ریز زیادی در هوا وجود دارند که به تنهایی از آن جدا نمیشوند کاربرد دارد. در این روش در ابتدای ورودی، مواد به وسیله پاشش آب یا بخارات آن تر میشوند. هوا و ذرات با قرار گرفتن در معرض رطوبت سنگین تر شده و راحت تر ته نشین میشوند. به این ترتیب میتوان ذرات سبک را نیز سنگین کرد تا جاذبه به آنها غلبه کند و از هوا جدا شوند. زمانی که سایکلون تر مورد استفاده قرار میگیرد، باید توجه داشت که لجن های ته نشین شده در آن برای مدت طولانی نمیتواند درون دستگاه بماند، بنابراین مخزن را باید تمیز کرد . همچنین لجن های تخلیه شده از دستگاه قابلیت بازیافت و برگشت به چرخه تولید و استفاده را ندارد. اما سایکلون تر به دلیل وجود آب در چرخه تصفیه خود، نه تنها ذرات و غبار، بلکه گازهای موجود در هوا را نیز تا حد زیادی تصفیه میکند.
جزای تشکیل دهنده :
-
بدنه اصلی : بدنه اصلی سایکلون فیلترها شامل محفظه استوانه ای ایستا بر روی شاسی و نگهدارنده فولادی است. سیلندر محفظه دارای ورودی Curve بوده و در پایین آن هاپر نگهداری مواد زائد به شکل قیف مانند تعبیه شده است.
-
فن سانتریفیوژ : که وظیفه ی مکش هوای آلوده به درون سیلندر را بر عهده دارد.
-
دریچه های خروجی : که برای تخلیه ذرات خشک یا لجن های تر در زیر هاپر به روش های مختلفی طراحی و اجرا میشود. از جمله اجرای اسکرو برای انتقال همزمان مواد ، روش روتاری، دریچه های دارای وزنه تعادل و دریچه های خروجی معمولی.
مزایا روش سایکلون فیلترینگ :
هر روش از طراحی محصولات و ماشین آلات صنعتی، دارای مزایا و معایب خاص خود است. در سیستم فیلتراسیون سایکلون، قطعات متحرک وجود ندارد. بنابر این قطعات مصرفی مثل فیلتر های پارچه ای، شیرهای برقی و … شامل طراحی نیستند و در نهایت میزان برق مصرفی نیز پایین تر از روش فیلتراسیون بگ فیلتر است. همچنین به دلیل نبود فیلتر های کاغذی یا پارچه های ، سیستم ذخیره باد و سیستم شبکه هوای فشرده نیز از چرخه طراحی و ساخت حذف میگردد.
برای طراحی و سفارش سیستم فیلتراسیون مورد نظر خود با کارشناسان ما در ابراماشین تماس بگیرید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.