اگر نیاز به خرید یک دستگاه کیسه پرکن دارید، ممکن است در تردید باشید که از کجا باید شروع کنید .
به طور کلی یک دستگاه کیسه پرکن زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بخواهیم یک محصول را درون کیسه های بخصوصی بریزیم به گونه ای که وزن همه آنها یکسان باشد .
و دومین موردی که دستگاه کیسه پرکن مورد استفاه قرار می گیرد زمانی است که بخواهند سرعت بسته بندی را بدون خطای وزن کشی زیاد افزایش دهند .
دستگاه کیسه پرکن یکی از اصلی ترین محصولات شرکت ابراماشین می باشد بطوری که این دستگاه در انواع مختلف توسط این شرکت طراحی و ساخته می شود قبل از شروع باید یک مبحث کوتاهی در مورد انواع بسته بندی مربوط به پودر گرانول و پلت داشته باشیم.
مواردی که در انتخاب یک دستگاه کیسه پرکن می بایست مد نظر قرار بگیرد:
بغیر از موارد کلی از قبل نوع و جنس محصول مورد بسته بندی دو نکته خیلی مهم در انتخاب دستگاه بسته بندی وجود دارد که می بایست توسط خریدار محترم مشخص شود که در زیر به آنها اشاره کرده ایم .
۱-میزان سرعت کیسه گیری که تواند بر حسب تن بر ساعت یا تن در هر شیف ۸ ساعته و یا تعداد کیسه در ساعت عنوان شود که این مسْله بیانگر حداکثر توانایی دستگاه برای پرکردن محصول مورد بسته بندی می باشد. که همواره این رقم در بین سازنده ها بصورت غیر واقعی و برای شرایط ایده ال مطرح می شود .
۲-میزان دقت مورد نیاز برای هر کیسه که لزوما توسط خریدار تعیین می گردد . میزان گران یا ارزان قیمت بودن محصول مورد بسته بندی نیز می تواند در تعیین میزان خطای مجاز بسته بندی ماثر باشد.
: انواع بسته بندی پودر گرانول و پلت از نظر وزن بسته بندی
بسته بندی در کیسه های زیر ۵۰ کیلو گرم -۱
۲- بسته بندی در جامبو بگ یا بیگ بگ
۱-بسته بندی در کیسه های زیر ۵۰ کیلو گرم :
امروزه با توجه به نیاز روزافزون صنایع به بسته بندی محصول خود در اشکال مختلف – بسته بندی در کیسه یکی از پرمصرف ترین نوع بسته بندی ها می باشد . بطوری که می توان از کیسه های یک کیلوگرمی مثل بسته های مواد غذایی و فروشگاهی تا کیسه های 50 کیلو گرمی غلات -آرد و دیگر مواد اولیه کارخانجات .
۲-بسته بندی در جامبو بگ یا بیگ بگ
معمولا بسته بندی در کیسه از 50 کیلو گرم افزایش نمی یابد – چرا که جابجایی و بارگیری و همچنین تخلیه بار چنین کیسه هایی بسیار سخت و سنگین خواهد بود .بنابراین برای چنین مواردی دیگر از کیسه و دستگاه کیسه پرکن استفاده نمی شود -بلکه برای چنین مواردی از کیسه های جامبو یا بیگ بگ و به دنبال آن از بیگ بگ پرکن ها ویا جامبو پرکن ها استفاده می شود .
بطوریکه دستگاه های بیگ بگ پرکن یا همان جامبو پرکن یکی دیگر از محصولات اصلی شرکت ابراماشین می باشد که جهت مشاهده محصول می توانید به بخش محصولات شرکت مراجعه نمایید
در حالت کلی بسته بندی محصول در دو نوع از کیسه ها امکان پذیر است که بسته به نوع کیسه انتخابی می بایست دستگاه پرکن متناسب با آن را نیز خریداری کرد . فرق این دو دستگاه در استفاده از نوع کیسه ای می باشد که قرار است مواد درون آن ریخته شود
انواع دستگاه کیسه پرکن از نظر تقسیم بندی کلی :
۱- دستگاه کیسه پرکن دهانه باز یا دهانه باز
۲- دستگاه کیسه پرکن درب بسته یا ولو بگ ( اسامی دیگر دستگاه کیسه پرکن ولو بگ : کیسه پرکن سیمان – کیسه پرکن گچ – کیسه پرکن پاکت – پاکت پرکن )
۱- دستگاه کیسه پرکن دهانه باز یا دهانه باز
اگر کیسه انتخاب شده جهت ریختن محصول درون آن از نوع کیسه هایی باشد که بعد از پرشدن می بایست توسط چرخ دوخت و یا توسط دوخت حرارتی دهانه کیسه ها دوخته وبسته شوند آنگاه دستگاه های کیسه پرکن درب باز یا دهانه باز گزینه مناسبی جهت پرکردن این نوع بسته بندی می باشد.
۲-دستگاه کیسه پرکن درب بسته یا ولو بگ
منظور از درب بسته به پاکت ها یا کیسه هایی اطلاق می شود که قبل از پر شدن هر چهار طرف کیسه بسته می باشد و تنها یک دریچه کوچک و معمولا در حد اینکه یک لوله با قطر 6 سانت وارد پاکت شود در قسمت بالا سمت راست وجود دارد
در این نوع از بسته بندی بعد از اینکه لوله 6 یا به اصطلاح نازل عمل پرکردن پاکت را انجام داد و از آن بیرون کشیده شد .دیگر محل مورد نظر نیاز به دوخت ندارد و طراحی پاکت بگونه ای است که از آن محل مواد یا اصلا به بیرون ریزش نخواهد کرد و یا اندکی ریزش خواهیم داشت که در برخی از مواد قابل چشم پوشی کردن است .
بدلیل مفصل بودن مبحث دستگاه های کیسه پرکن ولو بگ بنابر این یک متن و توضیح جداگانه در این مورد در بخش مربوط به این دستگاه ارایه شده است.
بنابراین در این مبحث فقط به انواع دستگاه کیسه پرکن دهانه باز و مقایسه مزایا و معایب هرکدام نسبت به دیگری خواهیم پرداخت .
تقسم بندی کلی دستگاه های کیسه پرکن درب باز از نظر مکانیزم انجام کار:
۱- دستگاه های کیسه پرکنی که معیار اندازه گیری در آنها حجم مواد عبوری به درون کیسه می باشد که اصطلاحا به آنها دستگاه های کیسه پرکن حجمی می گویند که به نوع خود به دو حالت تقسیم می شود که در ادامه هر دو نوع را بصورت جداگانه توضیح داده ایم .
۲-دستگاه های کیسه پرکنی که معیار اندازه گیری در آنها وزن مواد درون کیسه یا پاکت می باشده که اصطلاحا به آنها دستگاه های کیسه پرکن وزنی می گویند.
دستگاه های کیسه پرکن حجمی در دو نوع زیر موجود و ساخته می شود:
۱-حجمی با استفاده از روش پیمانه ای
۲-حجمی با استفاده از کنترل زمان کارکرد اسکرو یا ماردون تغذیه
از مزایای این تیپ دستگاه ها
۱-سرعت پرکردن فوق العاده بالا
۲-تعمیر و نگهداری راحت و آسان
۳-قیمت پایین
معایب : دقت وزن کشی پایین
در زیر هر دو مورد مربوط به تقسیم بندی بالا بصورت جداگانه توضیح داده شده است :
دستگاه کیسه پرکن حجمی با استفاده از روش پیمانه ای :
در گذشته بدلیل ارزانتر بودن مواد اولیه و همچنین ارزان قیمت تر بودن محصول نهای و نیز به دلیل عدم دسترسی به دستگاه هایی با تکنولوژی امروزه بنابراین این تیپ از دستگاه ها کاربرد زیادی داشتند ولی امروز کارایی چندانی ندارد .
البته امروزه نیز اگر بخواهید محصولی را بسته بندی کنید که قیمت تمام شده خیلی پایینی داشته باشد و یا اینکه محول نهایی جهت فروش بطور یکجا باسکول می شود نیز می توان از این دستگاه ها استفاده کاربردی کرد.
مکانیسم پرکردن: دراین تیپ از دستگاه ها از حجم پیمانه ای مشخص جهت پر کردن محصول درون پاکت استفاده می شود بطوریکه دستگاه عملا هیچ کنترلی بر وزن محصول بسته بندی شده نخواهد داشت بطوریکه این قضیه باعث می شود که با تغییر چگالی محصول مورد بسته بندی مقدار وزن کیسه ها نیز متغیر باشد.
دستگاه کیسه پرکن حجمی از نوع کنترل زمان کارکرد اسکرو
در این دستگاه ها مثل دستگاه حجمی پیمانه ای هیچ کنترلی بر وزن محصول پر شده وجود ندارد و تنها با میزان کارکرد اسکرو و بصورت تجربی یک تایمی را می توان برای میزان مشخصی از پر شدن پاکت بدست آورد تنها مزیت این تیپ از دستگاه ها نسبت به مدل حجمی پیمانه ای این است که در این مدل از دستگاه های می توان کیسه بزرگتر را پر کرد و جثه کلی دستگاه نسبت به مدل قبلی کوچکتر می باشد.
دستگاه های کیسه پرکن وزنی نیز در دو نوع زیر موجود و ساخته می شود
۱-وزنی بدون مخزن توزین
۲-وزنی با استفاده از مخزن توزین
از مزایای این تیپ دستگاه ها
۱-دقت وزنی بالا
معایب :
۱-قیمت تمام شده بالا
در زیر هر دو مورد مربوط به تقسیم بندی بالا بصورت جداگانه توضیح داده شده است